Over ons

Privacy policy

Het Koninklijk Belgisch Filmarchief (hierna afgekort CINEMATEK) draagt zorg voor uw privacy en neemt de behandeling van uw persoonlijke informatie zeer ernstig. CINEMATEK wil heel transparant communiceren over hoe wij de persoonlijke informatie, die u aan ons overdraagt, behandelen. Persoonsgegevens worden voorzichtig en met respect verzameld, verwerkt en bewaard, in overeenkomst met deze verklaring en alle wettelijke bepalingen m.b.t. verwerken van persoonsgegevens.

U kan het merendeel van onze informatie vinden op onze website. Het is echter mogelijk dat wij in sommige gevallen enkele van uw persoonsgegevens kunnen vragen. Indien dat het geval is, zal deze informatie verzameld en verwerkt worden in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en de Europese verordening tot de bescherming van persoonlijke gegevens van 27 april 2016.

Indien u na het doornemen van deze privacyverklaring hierover vragen heeft, kunt u met ons contact opnemen:

CINEMATEK
Ravensteinstraat 3
1000 Brussel
info@cinematek.be


1. Hoe verzamelen wij uw persoonsgegevens?

CINEMATEK verwerkt persoonsgegevens van elke gebruiker die één van onze DVD’s of toegangstickets koopt, van iedereen die zich aansluit voor onze leden- of studentenkaart, van alle deelnemers aan één van onze wedstrijden en van iedereen die zich inschrijft voor onze digitale nieuwsbrieven of ons magazine. Wij verzamelen deze gegevens door middel van online of papieren formulieren waarop duidelijk staat aangegeven met welk doel wij deze gegevens verzamelen en wat uw rechten zijn.

CINEMATEK kan ook informatie over u verzamelen als u gebruikt maakt van onze website of onze digitale diensten (bvb. door cookies), of dankzij de geïntegreerde sociale media applicaties op onze website.

2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij en waarom verzamelen wij deze persoonsgegevens?

Als u zich registreert voor een lidmaatschap of een profiel aanmaakt op onze website om onze digitale nieuwsbrieven of ons magazine te ontvangen, om DVD’s of tickets te bestellen, of om plaatsen of een bezoek te reserveren, kunnen wij u enkele persoonsgegevens vragen:

  • Als u bij ons een ticket aankoopt, vragen wij minstens ons uw email adres te bezorgen. We verzamelen deze gegevens om u te kunnen helpen met de volgende dienstverlening: het verzenden van uw digitale ticket, identificatie bij het verliezen van uw ticket, het ontvangen van verdere informatie over het door u gekochte product
  • Als u bij ons een DVD of boek aankoopt, dan verzamelen wij van u minstens: uw email adres, uw naam, uw adres, uw taalvoorkeur. We verzamelen deze gegevens om u van dienst te zijn met het verzenden van de door u bestelde producten, uw identificatie indien er iets misloopt met uw bestelling en om met u te kunnen communiceren in de taal van uw voorkeur.
  • Als u zich inschrijft voor één van onze abonnementskaarten of ons papieren magazine, dan verzamelen wij minstens van u: uw naam, uw email adres en uw adres. We doen dit zodat we u van dienst kunnen zijn bij het verzenden van uw papieren magazine, uw identificatie bij verlies van uw abonnementskaart.
  • Als u zich inschrijft voor onze digitale nieuwsbrieven of deelneemt aan één van onze wedstrijden, dan verzamelen wij uw email adres en uw taalvoorkeur, zodat wij u onze digitale nieuwsbrieven kunnen bezorgen en u op de hoogte kunnen houden over onze wedstrijden. Beide in de taal van uw voorkeur.

3. Delen wij uw persoonsgegevens met derden?

CINEMATEK zal uw persoonsgegevens nooit met een derde partij delen of voor eender welk doel verkopen, behalve indien u ons daartoe toestemming heeft gegeven tijdens de registratie van uw profiel.

Behalve in de gevallen opgelijst in deze verklaring en in overeenkomst met de regels en richtlijnen van alle wettelijke bepalingen, zal CINEMATEK uw persoonsgegevens nooit delen met derden, behalve als: (a) wij verplicht worden dit te doen door wettelijke bepalingen en richtlijnen, gedragscodes, of door een uitspraak van een rechtbank; (b) dit noodzakelijk blijkt voor veiligheidsredenen.

CINEMATEK zal sommige derden, zoals onze web developer en onze ticketpartner, enkel toegang geven tot uw persoonsgegevens indien dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening.

4. Cookies

CINEMATEK maakt op zijn website gebruik van user session cookies, persistent cookies, first-party cookies en third-party cookies of kan mogelijks zulke cookies in de toekomst te gebruiken. Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op uw computer of mobiel toestel opslaat wanneer u die site bezoekt. Zo onthoudt de website de pagina's die u heeft bezocht en uw voorkeuren zodat u die niet bij ieder bezoek aan de site opnieuw hoeft aan te passen.

CINEMATEK gebruikt cookies om statistieken te bekomen van online bezoekers. Met deze statistieken proberen wij onze online diensten en onze communicatiestrategie op het internet te verbeteren. De toegang tot de cookie-gerelateerde informatie en statistieken is beperkt tot het webteam van CINEMATEK. De cookies worden enkel gebruikt voor de hier beschreven doelen.

CINEMATEK heeft op zijn website een script lopen dat in uw browser Google Analytics-cookies creëert. Google Analytics anonimiseert daarbij uw IP-adres. Op de CINEMATEK website bevinden zich ook video's vanop YouTube of Vimeo. Deze "embedded players" bevatten eveneens scripts die cookies aanmaken in uw browser, zonder daarbij uw persoonsgegevens bij te houden.

CINEMATEK verbindt de gegevens van zijn online bezoekers niet met de offline identiteit of privégegevens van onze bezoekers. Wil je niet alle cookies toestaan, dan kan je de instellingen van je browser wijzigen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar het ‘Help-menu’ van je internetbrowser.

Als je de instellingen wijzigt en cookies blokkeert, worden bepaalde functionaliteiten op onze website jou niet langer aangeboden en kan je onze website mogelijk niet optimaal benutten.

5. Opslag en veiligheid van uw persoonsgegevens

Uw betaalgegevens worden opgeslagen binnen de Europese Unie. We werken voor ons ticketingsysteem samen met Ticketmatic, een hostingpartner die de privacy van uw gegevens garandeert.

CINEMATEK zal alle redelijk geachte organisatorische en technische middelen inzetten om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig, correct en up-to-date zijn. CINEMATEK zal uw persoonsgegevens veilig opslaan en alle noodzakelijke maatregelen treffen om ze te beschermen tegen verlies, misbruik, onwettelijke toegang en publicatie. Cinematek kan echter niet garanderen dat persoonsgegevens die via het internet worden getransfereerd, altijd 100% veilig zijn.

De persoonsgegevens die wij verzamelen voor onze nieuwsbrieven, worden bewaard via onze partner Mailchimp. Deze gegevens kunt u zelf aanpassen door onderaan een ontvangen mail te klikken op ‘Update your preferences’. U kunt zich ook uitschrijven voor een mailinglijst door onderaan een ontvangen mail te klikken op ‘Unsubscribe’. CINEMATEK zal de gegevens van uitgeschreven personen na een bepaalde periode verwijderen.


Indien u graag zou hebben dat CINEMATEK uw persoonlijke profiel verwijdert, kan u een aanvraag indienen via info@cinematek.be. CINEMATEK zal u dan binnen de vier weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, informeren dat uw aanvraag is verwerkt en dat uw profiel is verwijderd.