CLASSICS & ANTHOLOGIES

Jonge filmfans

Groot of klein, film doet ons lachen, huilen of beven; door ons te verwonderen, te verbazen of te laten nadenken. Het laat ons duizenden verhalen beleven, van hier tot daar waar men soms een andere taal spreekt, maar waar emoties altijd universeel zijn.

image
Zondag 21.04 15:00 LEDOUX Cart

Het erfgoed waarin wij thuis zijn: stille films met pianobegeleiding! ERFGOEDDAG richt zich dit jaar op een hartverwarmend thema: "Thuis". CINEMATEK nodigt je uit om drie korte films uit de collectie te ontdekken waarin het huis in vele opzichten nogal vreemd blijkt... Maar vreemd en hilarisch gaan hand in hand!

Voor alle leeftijden. Gratis voorstelling.

image
Zondag 03.03 15:00 LEDOUX Cart
Zaterdag 27.04 18:00 PLATEAU Cart

Harold Lloyd
Jonge filmfans

Faut pas s’en faire
Why Worry?
 • Fred C. Newmeyer, Sam Taylor, USA 1923 ⁄ Harold Lloyd, Jobyna Ralston, John Aasen ⁄ ZW ⁄ 59' ⁄ TIT: FR - NL ⁄ OND: — ⁄ PIANO

Zorgen genoeg voor Harold, een zenuwlijdend miljardair die in een tropisch land ongewild tirannenverdelger wordt: dolkomisch heroïsme in halsbrekend tempo.

image
Zondag 28.04 15:00 LEDOUX Cart

Jonge filmfans

Fabuleuses fabulettes
 • Fabrice Luang-Vija, Cecilia Marreiros Marum, Heikki Prepula, Jan Locher, Thomas Hinke, Frankrijk, België, finland, Duitsland 2001 ⁄ kleur ⁄ 39' ⁄ V: FR ⁄ OND: —
 • Vanaf 2 jaar

Het is niet makkelijk om een dier te zijn! Je wordt geconfronteerd met mensen en de machines die ze maken. Voeg daar onze gevoelsgeschiedenissen aan toe, die ons soms helemaal gek kunnen maken, en je hebt drie ingrediënten die garant staan voor een inventief, grappig en kleurrijk compilatieprogramma. Een jubelende, burleske kleine wereld voor kleine kijkers.

image
Vrijdag 03.05 18:00 PLATEAU Cart
Zondag 05.05 18:00 PLATEAU Cart
Woensdag 08.05 18:00 PLATEAU Cart
Zaterdag 11.05 18:00 PLATEAU Cart

Arno
Jonge filmfans

Toy Story V: NL
 • John Lasseter, USA 1995 ⁄ kleur ⁄ 82' ⁄ V: NL ⁄ OND: FR
 • Vanaf 10 jaar

Aangezien er niemand is om het speelgoed in Andy’s slaapkamer in het oog te houden, schiet het speelgoed zelf in actie. Vanzelfsprekend loopt leven in groep niet altijd van een leien dakje. Gelukkig kan Woody de cowboy, het favoriete speeltje van Andy, steeds iedereen tevreden houden. Arno zong de liedjes in van de Vlaamse versie.

image
Zondag 05.05 15:00 LEDOUX Cart

Harold Lloyd
Jonge filmfans

Pour l’amour du ciel
For Heaven’s Sake
 • Sam Taylor, USA 1926 ⁄ Harold Lloyd, Jobyna Ralston, Noah Young ⁄ ZW ⁄ 50' ⁄ TIT: FR - NL ⁄ OND: — ⁄ PIANO
 • Vanaf 10 jaar

Een wervelende klucht met de lenige, gebrilde komiek Harold Lloyd als verliefde miljardair.

image
Zondag 12.05 15:00 LEDOUX Cart

En Exclusivité bestaat uit zes professionele improvisatoren die al tien jaar samen optreden. Elke show heeft een ander improvisatieformat: zombiefilm, dystopie, pastiche van de serie In Treatment... Op 12.05 gaat En Exclusivité de uitdaging aan om de wereld van de burleske stomme film te verkennen. Zonder decor, zonder rekwisieten, maar met een live pianist, herbekijkt de groep de komische en tedere momenten uit films van Chaplin, Keaton, Lloyd… Een originele, volledig geïmproviseerde show!

image
Zaterdag 02.03 17:00 LEDOUX Cart

Classics
Jonge filmfans

Princess Mononoke
Princesse Mononoke
Mononoke Hime
 • Hayao Miyazaki, Japan 1997 ⁄ kleur ⁄ 133' ⁄ OND: FR

De zwerftocht van een verbannen prins op zoek naar verlossing neemt een andere wending op het moment dat hij prinses Mononoke en haar wolven ontmoet. Grote klasse van de meester van de anime.

image
Zondag 10.03 15:15 PLATEAU Cart

Vier korte films die ons meenemen naar de wereld van Hermína Týrlová. Als tovenares van de animatiefilm brengt ze verschillende materialen tot leven, zoals wol, vilt, koekjesachtig zoutdeeg, poppen en alledaagse voorwerpen die ze verdraait en een ziel geeft. Týrlová's wereld van de kindertijd baadt in een vrolijke en kleurrijke esthetiek.

image
Zondag 17.03 15:00 LEDOUX Cart

Jonge filmfans

L’Invention diabolique du professeur Roch
Vynález zkázy
 • Karel Zeman, Tsjechoslovakije 1957 ⁄ Lubor Tokos, Arnost Navrátil, Miroslav Holub ⁄ ZW ⁄ 80' ⁄ V: FR ⁄ OND: NL
 • Vanaf 9 jaar

De beruchte graaf d'Artigas regeert over de zeeën met zijn ultramoderne onderzeeër. Hij is zo ambitieus dat hij professor Roch ontvoert om diens wetenschap te gebruiken voor zijn kwaadaardige plannen. Terwijl professor Roch denkt dat hij een machine heeft ontwikkeld die veelbelovend is voor de mensheid, wil d'Artigas deze gebruiken om zijn macht uit te breiden. Verfilming van Jules Vernes geïllustreerde roman Uit liefde voor de vlag.

image
Zondag 31.03 15:00 LEDOUX Cart

Jonge filmfans

Le Jour de la marmotte
Groundhog Day
 • Harold Ramis, USA 1993 ⁄ Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott ⁄ kleur ⁄ 101' ⁄ OND: FR - NL
 • Vanaf 10 jaar

Phil Connor is een chagrijnige, klagerige weerman. Voor zijn werk moet hij opnieuw naar het stadje Punxsutawney reizen, hoewel hij het daar vreselijk vindt! ’s Avonds realiseert hij zich dat hij dezelfde dag steeds opnieuw moet beleven: Groundhog Day. Een buitengewone antiheld zit geblokkeerd in de tijd, wat een hilarische komedie oplevert.

image
Zondag 07.04 15:00 LEDOUX Cart

Harold Lloyd
Jonge filmfans

Monte là-dessus !
Safety Last!
 • Fred C. Newmeyer, Sam Taylor, USA 1923 ⁄ Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother ⁄ ZW ⁄ 66' ⁄ TIT: EN ⁄ OND: FR - NL ⁄ PIANO

Dé Harold Lloyd-klassieker met de onsterfelijke scène waarin de gebrilde komiek aan de wijzers van een stadsklok bengelt.

image
Zondag 14.04 15:00 LEDOUX Cart

Jonge filmfans

Miss Potter V: FR
 • Chris Noonan, UK, USA 2006 ⁄ Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson ⁄ kleur ⁄ 92' ⁄ V: FR ⁄ OND: —
 • Vanaf 7 jaar

L’incroyable destin de Béatrix Potter qui bien qu’élevée dans la bourgeoisie anglaise dominée par une morale stricte et sévère va connaître de manière inattendue le succès grâce à ses livres pour enfant. Plus de cent vingt ans sont passés depuis sa création mais, Jeannot Lapin, l’un des personnages sorti de l’imagination de l’auteure, reste un incontournable des albums jeunesse.

image
Zondag 14.04 15:15 PLATEAU Cart

Jonge filmfans

Miss PotterVO
 • Chris Noonan, UK, USA 2006 ⁄ Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson ⁄ kleur ⁄ 92' ⁄ OND: FR - NL
 • Vanaf 7 jaar

De ongelooflijke geschiedenis van Beatrix Potter, die opgroeide in het milieu van de Engelse bourgeoisie, gedomineerd door een strenge moraal, en onverwacht succes kende met haar kinderboeken. Meer dan honderdtwintig jaar zijn verstreken sinds Pieter Konijn het levenslicht zag, maar dit personage geboren uit haar verbeelding blijft een vaste waarde.