RENDEZ-VOUS

B tot Z

Supernatural Slasher

Mei: Supernatural Slasher

In 1984 gaf Wes Craven het slashergenre een nieuwe dimensie door bovennatuurlijke elementen te integreren in A Nightmare on Elm Street. De boogeyman Freddy Krueger sluipt de nachtmerries van zijn slachtoffers binnen en vermoordt ze zowel in hun dromen als in de werkelijkheid. Deze originele benadering maakt een blijvende indruk en de avonturen van Freddy Krueger groeien uit tot een uiterst lucratieve franchise.

A Nightmare on Elm Street Part 4 - The Dream Master, het vierde opus in de saga, is het grootste commerciële succes uit de reeks en tevens de gekste film. De regisseur, Renny Harlin (Prison, Die Hard 2…) profiteerde van een scenaristenstaking om een krankzinnig scenario af te leveren waarin een hond uit de onderwereld vuur urineert om Freddy weer tot leven te wekken. Dit is nog maar het begin van een reeks maffe scènes met Twilight Zone-loops, karate, kakkerlakvrouwen en pizza’s met mensenhoofden. Kortom, een waar festival dat het stripverhaalaspect van de vorige film (A Nightmare on Elm Street Part 3 - Dream Warriors) tot het uiterste doorvoert!

De avonturen van Freddy inspireerde een aantal andere fantastische slashers, waaronder Candyman… en I, Madman, waarin het personage van een gekke dokter uit een horrorroman ontsnapt en wandaden begaat in de omgeving van een gepassioneerde lezeres. De film won de grote prijs op het Festival van de Fantastische Film van Avoriaz en blijft het hoogtepunt in de carrière van Tibor Takacs, ook bekend van The Gate.

image
Vrijdag 31.05 19:00 LEDOUX Cart

B tot Z
Supernatural Slasher

Le Cauchemar de Freddy
A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
  • Renny Harlin, USA 1988 ⁄ Robert Englund, Tuesday Knight, Andras Jones ⁄ kleur ⁄ 93' ⁄ OND: FR - NL

De boeman Freddy Krueger herrijst uit zijn as om te spoken in de nachtmerries van een nieuwe groep tieners. Een van de meest inventieve en leuke films uit

 + INTRO 

image
Vrijdag 31.05 21:00 LEDOUX Cart

B tot Z
Supernatural Slasher

Lectures diaboliques
I, Madman
  • Tibor Takacs, USA, Canada 1989 ⁄ Jenny Wright, Clayton Rohner, Randall William Cook ⁄ kleur ⁄ 89' ⁄ OND: FR - NL

Virginia is fan van oude griezelromans met een gekke dokter als hoofdpersonage. Die dokter lijkt in het echt tot leven te komen en vermoordt verschillende mensen uit haar omgeving. Een volwassen slasher met een betoverende sfeer die doet denken aan film noirs.