RENDEZ-VOUS

Queer Little Eyes

Parce que le cinéma queer ouvre sur mille et une manières d’exister et de regarder le monde, il agrandit chaque pair d’yeux de liberté. À travers une sélection de films et de cinéastes diversifiés, Queer Little Eyes propose de cultiver nos “petits yeux bizarres”, bizarres parce que originaux et créatifs, libres de multiplier les lunettes et les manières de voir la vie, les autres et soi-même. Chaque séance proposera un long métrage ou plusieurs courts métrages et sera accompagnée d’un échange animé avec les réalisateur·rice·s et les organisatrices.

In een flatgebouw in het zuidoosten van Londen zijn de levens van de bewo(o)n(st)ers met elkaar verweven. De flats zijn smal, de muren dun en mensen praten met elkaar vanaf het balkon. Jamie, de filmnerd, en Steven, de voetballer, zijn buren. Op een zomeravond, wanneer Steven op de vlucht is voor de afranselingen van zijn vader en broer, neemt de moeder van Jamie de verontruste tiener in huis. Al snel ontdekken de twee jongens dat ze meer dan één ding gemeen hebben. In mei biedt Queer Little Eyes het jong publiek de kans om deze Britse gay filmklassieker te ontdekken. Deze tv-film uit 1996, deels genuanceerd sociaal drama, deels komedie, werd zo goed ontvangen toen hij werd uitgezonden dat hij vervolgens in de bioscoop werd uitgebracht.

Gevolgd door een gesprek/getuigenis over coming-out, verzorgd door de ploeg van Queer Little Eyes.

image
Zondag 19.05 14:30 LEDOUX Cart

Queer Little Eyes

Beautiful Thing
  • Hettie Macdonald, UK 1996 ⁄ Glen Berry, Linda Henry, Scott Neal ⁄ kleur ⁄ 90' ⁄ OND: FR - NL
  • Vanaf 11-18 jaar

In een flatgebouw in het zuidoosten van Londen zijn de levens van de bewo(o)n(st)ers met elkaar verweven. De flats zijn smal, de muren dun en mensen praten met elkaar vanaf het balkon. Jamie, de filmnerd, en Steven, de voetballer, zijn buren. Op een zomeravond, wanneer Steven op de vlucht is voor de afranselingen van zijn vader en broer, neemt de moeder van Jamie de verontruste tiener in huis. Al snel ontdekken de twee jongens dat ze meer dan één ding gemeen hebben. In mei biedt Queer Little Eyes het jong publiek de kans om deze Britse gay filmklassieker te ontdekken. Deze tv-film uit 1996, deels genuanceerd sociaal drama, deels komedie, werd zo goed ontvangen toen hij werd uitgezonden dat hij vervolgens in de bioscoop werd uitgebracht.

Gevolgd door een gesprek/getuigenis over coming-out, verzorgd door de ploeg van Queer Little Eyes.

 + INTRO