RENDEZ-VOUS

Patrick's Choice: Vincente Minnelli

Films die de lijstjes niet halen, de prijzen niet winnen en soms ook het publiek niet bereiken, maar waarvan je zou willen dat iedereen ze gezien heeft. B-films, superproducties, auteursfilms, genrefilms: het doet er niet toe, als ze maar aan (her)waardering toe zijn. Notoir filmkenner Patrick Duynslaegher (voormalig filmcriticus voor KNACK en tot aan zijn pensionering artistiek directeur van Film Fest Gent) komt maandelijks en in twee talen zijn keuzefilm toelichten. Deze keer valt de keuze op 3 films van Vincente Minnelli. Wie zijn naam hoort denkt waarschijnlijk meteen aan musicals, maar Minnelli heeft eveneens een indrukwekkende reeks uitstekende melodrama's op zijn naam staan.

image
Woensdag 15.05 19:00 LEDOUX Cart

Patrick's Choice: Vincente Minnelli

Quinze jours ailleurs
Two Weeks in Another Town
  • Vincente Minnelli, USA 1962 ⁄ Kirk Douglas, Cyd Charisse, Edward G. Robinson ⁄ kleur ⁄ 107' ⁄ V: EN ⁄ OND: —

Minelli's The Bad and the Beautiful “een decade later” (beelden uit dat meesterwerk verschijnen als film-in-film). Desillusie, gekonkel en smart in een duizelingwekkend geregisseerd, bijtend portret van een filmwereldje in Rome.

 + INTRO 

image
Donderdag 07.03 21:00 LEDOUX Cart

Patrick's Choice: Vincente Minnelli

Comme un torrent
Some Came Running
  • Vincente Minnelli, USA 1958 ⁄ Frank Sinatra, Dean Martin, Shirley MacLaine ⁄ kleur ⁄ 134' ⁄ OND: FR

Na de breuk met slapstick-koning Jerry Lewis speelde Martin ook ernstige rollen. In Minnelli's romantisch melodrama voert hij, aan de zijde van zijn vriend Sinatra, een alcoholische gokker ten tonele.

 + INTRO 

image
Dinsdag 16.04 19:00 LEDOUX Cart

Patrick's Choice: Vincente Minnelli

Celui par qui le scandale arrive
Home from the Hill
  • Vincente Minnelli, USA 1960 ⁄ Robert Mitchum, Eleonor Parker, George Peppard, George Hamilton ⁄ kleur ⁄ 149' ⁄ OND: FR

Een adolescent zaait tweespalt in zijn kleinsteedse familie wanneer hij het bestaan van een onwettelijke halfbroer ontdekt. Musical-specialist Minnelli verrast met dit grotesk, lyrisch-sentimenteel en oedipaal psychodrama.

 + INTRO