EXPO’s

Corneille Hannoset

zwarte zaal, wit scherm, rode zetels

zwarte zaal, wit scherm, rode zetels

Corneille Hannoset, Massia Gruman, Michelle Rimbold, Guy Brasseur, Roger Asselberghs

In 1962 zet beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en scenograaf Corneille Hannoset samen met conservator Jacques Ledoux en architect Constantin Brodzki het ontwerp van het Filmmuseum op poten. Zijn grafisch en ruimtelijk werk bepaalde de identiteit van de instelling in de Brusselse openbare ruimte tot 2010, toen de visuele identiteit werd herzien.

Door middel van een reeks montages van archiefbeelden onderzoekt het grafisch ontwerpbureau La Villa Hermosa enerzijds de verhoudingen tussen het Filmmuseum, zijn grafische en ruimtelijke identiteit en de esthetische principes die aan de conceptie ervan ten grondslag lagen en anderzijds de grafische productie in relatie tot de culturele, technische, visuele en politieke context waarin het werd gecreëerd.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling die loopt van 14.12 2023 tot 31.05 2024 verschijnt een naslagwerk dat ooggetuigenverslagen en archiefdocumenten samenbrengt. Het CINEMATEK-team nodigt u graag uit voor de lancering van deze publicatie op vrijdag 19 april om 18.30 uur. Tijdens dit eerste weekend wordt deze publicatie verkocht tegen een voorkeurstarief van 15€ (normale prijs: 20€)


EXPO
14.12 > 31.05
www.lavillahermosa.com

Met de financiële bijdrage van