EXPO’s

Chantal Vey

Pier Paolo Pasolini

contro-corrente

contro-corrente

Op het pad van Pier Paolo Pasolini

door Chantal Vey

Beeldend kunstenaar Chantal Vey, geboren in Frankrijk, leeft en werkt in Brussel. Ze legde de reisweg die Pasolini beschreef in zijn werk La longue route de sable in de omgekeerde richting af. Wat hij beschrijft in zijn boek La Longue route de sable valt samen met de film Comizi d'Amore.

Sindsdien vergezelt Pasolini haar en haar multimediaal werk dat gericht is op de ontmoeting tussen mensen en de cartografie van grenzen en ontmoetingen.


Deze reis is het hoofdthema van deze tentoonstelling. Digitale en plastische werken van de kunstenares zullen worden vermengd met documenten die getuigen van de aanwezigheid van de illustere auteur, een dialoog die ontstaat uit omzwervingen en ontmoetingen, zonder een precies doel en die een pad tekenen in de ruimte, als een mise en abîme van deze zoektocht.

De publicatie van Chantal Vey is te koop bij de receptie en online: Sur La Route De Pier Paolo Pasolini : contro-corrente, Chantal Vey

Curator van de tentoonstelling: Maëlle Delaplanche


Combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een filmprojectie uit de bijhorende Pasolini-retrospective.

Op 17 maart kan je om 12u30 deelnemen aan een geleid lunchbezoek aan de tentoonstelling, tegen de prijs van een filmvertoning. De gids helpt je met de achtergrond bij de hedendaagse kunst ( foto’s, video’s, prints, …), vertelt de meervoudige reisverhalen, maar zet je ook op weg in de filmografie van Pier Paolo Pasolini. In het Nederlands in het kader van Broodje Brussel.


EXPO
Gratis toegang
05.03 2022 > 30.04 2022
FOYER CINEMATEK
Info:
www.chantalvey.be (website van de kunstenaar)