Restored

Restored by CINEMATEK

Naast de restauratie en digitalisatie van het Belgisch filmerfgoed draagt CINEMATEK ook bij tot de restauratie van verschillende klassiekers en minder bekende films uit de wereldcinema.

image
Maandag 20.11 21:00 LEDOUX Cart

Restored by CINEMATEK

The Erasers
De gommen
Les Gommes
  • ZW ⁄ 86' ⁄ V: FR ⁄ OND: — ⁄ Lucien Deroisy, België, Frankrijk 1968 ⁄ Claude Titre, Françoise Brion, André Gevrey

Een moordonderzoek confronteert een rechercheur met zichzelf. Inventieve en poëtische transpositie van de bekende nouveau roman naar een klassieke enscenering in de trapstraten van Luik.

image
Woensdag 22.11 21:30 LEDOUX Cart

Restored by CINEMATEK

The Great Barrier Reef
La Grande Barrière de corail (V: FR)
  • kleur ⁄ 92' ⁄ V: FR ⁄ OND: — ⁄ Pierre Levie, Pierre Dubuisson, Michel De Mevius, België 1969 ⁄

Een uniek document over het leven aan land en onder water in het Groot Barrièrerif. De film werd opgenomen tijdens een expeditie die meer dan 5 maanden duurde en laat zowel de fauna en flora van de oceaan zien als de technische apparatuur die werd gebruikt om deze prachtige beelden te filmen, die nu tot het verleden behoren.

image
Donderdag 23.11 19:00 LEDOUX Cart

Restored by CINEMATEK

Zaak van de valse Soir
Un ’Soir’ de joie
  • ZW ⁄ 112' ⁄ OND: NL ⁄ Gaston Schoukens, België 1955 ⁄ Marcel Roels, Jean-Pierre Loriot, Roger Dutoit

In november 1943 werd onder de ogen van de nietsvermoedende bezetter een valse Le Soir verkocht die brutaal de draak stak met de Duitse vijand en zijn meelopers. Een lichte komedie met talrijke oorlogsgrappen.

image
Zaterdag 25.11 17:00 LEDOUX Cart

In 1953 maakte Luc De Heusch een film in Congo die verloren gegaan is. Damien Mortier reconstrueerde de film aan de hand van bewaarde notities, rushes, geluid en commentaar (Enterrement chez les Tetela). Gevolgd door twee films van Fernand Rigot, die als hoofd cinema bij het Ministerie van Onderwijs bijdroeg aan de ontwikkeling van de documentairefilm in België. Een dramatische brand in een opslagplaats voor nitraatfilms maakte een einde aan zijn carrière, hoewel hij de autoriteiten op het gevaar had gewezen.

image
Zaterdag 25.11 20:00 PLATEAU Cart

Restored by CINEMATEK

La Grande Barrière de corail
The Great Barrier Reef (V: NL)
  • kleur ⁄ 92' ⁄ OND: NL ⁄ Pierre Levie, Pierre Dubuisson, Michel De Mevius, België 1969 ⁄

Een uniek document over het leven aan land en onder water in het Groot Barrièrerif. De film werd opgenomen tijdens een expeditie die meer dan 5 maanden duurde en laat zowel de fauna en flora van de oceaan zien als de technische apparatuur die werd gebruikt om deze prachtige beelden te filmen, die nu tot het verleden behoren.

image
Woensdag 29.11 19:00 LEDOUX Cart

Restored by CINEMATEK
Anthologie van de stille film

CINÉ-CONCERT:
Le Chateau sous le vent et les nuages
Fûun jôshi
  • kleur ⁄ 62' ⁄ OND: FR - NL ⁄ Toko Yamazaki, Japan 1928 ⁄

Van de Japanse stille film-productie is weinig bewaard. De enige kopie van dit samoerai-melodrama, geproduceerd door Kinugasa, werd teruggevonden en in kleur gerestaureerd door het Koninklijk Belgisch Filmarchief.