Halloween with... Dario Argento

Dit jaar brengen we ter gelegenheid van HALLOWEEN hommage aan de Italiaanse horrormaestro Dario Argento. De eerste film van de avond is Inferno uit 1980, het tweede deel uit Argento’s Three Mothers-trilogie rond drie kwaadardige zussen (Mater Lachrymarum, Mater Suspiriorum en Mater Tenebrarum) die de wereld willen regeren. Net als zijn illustere voorganger Suspiria, is de film een visueel meesterwerk badend in onmogelijke kleuren en mysterieuze sfeer.
Na een bovennatuurlijk intermezzo met de twee hierboven vermelde films, keerde Argento met Tenebrae in 1982 terug naar de giallo, het genre dat hij mee hielp definiëren in de jaren 1970. De plot, over een Amerikaanse schrijver in Rome die gestalkt wordt door een seriemoordenaar, werd geïnspireerd door Argento’s eigen ervaringen met een opdringerige fan en vormt meteen de blauwdruk voor heel wat populaire slasher- en splatterfilms uit de jaren 1980.

image
Dinsdag 31.10 19:00 LEDOUX Cart

Halloween with... Dario Argento

Inferno
  • kleur ⁄ 106' ⁄ OND: FR - NL ⁄ Dario Argento, Italië 1980 ⁄ Eleonora Giorgi, Gabriele Lavia, Veronica Lazar

Een jongedame vermoedt dat haar appartementsgebouw het schuiloord is van een eeuwenoude boosaardige entiteit. Droomlogica, felle kleuren en een beukende soundtrack van Keith Emerson − grandioze surreële nachtmerriecinema van de Italiaanse horrormeester.

image
Dinsdag 31.10 21:00 LEDOUX Cart

Halloween with... Dario Argento

Ténèbres
Tenebrae
  • kleur ⁄ 101' ⁄ OND: FR - NL ⁄ Dario Argento, Italië 1982 ⁄ Anthony Franciosa, Daria Nicolodi, John Saxon, Giuliano Gemma

Een Amerikaanse thrillerauteur wordt in Rome de spil van een spectaculaire reeks hakbijlmoorden die naar zijn werk lijken te verwijzen. Extreem filmgeweld in een stijlvolle verpakking.