Jonge filmfans

Groot of klein, film doet ons lachen, huilen of beven; door ons te verwonderen, te verbazen of te laten nadenken. Het laat ons duizenden verhalen beleven, van hier tot daar waar men soms een andere taal spreekt, maar waar emoties altijd universeel zijn.

image
Zondag 02.07 15:00 LEDOUX Cart

Cold Summer
Jonge filmfans
Anthologie van de stille film

Les Débuts d'un patineur + Nanook of the North

Flaherty verbleef bijna twee jaar bij de Inuits voor deze unieke etnografische documentaire waarin hij Nanook, diens vrouw Nyla en hun zoon volgt tijdens hun dagelijkse (over)leven: van het bouwen van een iglo tot de jacht op een walrus. Voorafgegaan door één van de grote voorbeelden van Charlie Chaplin, de Franse komiek Max Linder.

image
Zondag 23.07 15:00 LEDOUX Cart
Woensdag 02.08 19:00 LEDOUX Cart

Classics
Jonge filmfans

Être et avoir
  • kleur ⁄ 104' ⁄ OND: NL ⁄ Nicolas Philibert, Frankrijk 2001 ⁄ Georges Lopez, Alizé, Axel Thouvenin
  • Vanaf 7 jaar

Rond de figuur van Georges Lopez, leraar van een meerjarenklasje in een klein dorp, zijn dertien kinderen van vier tot twaalf jaar gegroepeerd. We volgen hun dagelijks leven (in de klas en thuis) en de hele mooie band die hen verbindt en die gebaseerd is op het leren samenleven.

image
Zondag 30.07 15:00 LEDOUX Cart

Au cœur de l'Antarctique, une des régions les plus inhospitalières de notre planète, une approche de la vie des manchots empereurs, entre drames, amours, et aventures pour la survie de l'espèce. Sublimé par des images d'une beauté à couper le souffle, un somptueux documentaire animalier qui allie subtilement didactisme et poésie. Précédé de Operation Cold Feet.

image
Zondag 30.07 15:30 PLATEAU Cart

Luc Jacquet kreeg een Oscar voor deze docu over de keizerspinguïn. Elk jaar trekken de vruchtbare exemplaren van de oceaan naar de binnenlanden van Antarctica om te paren. Vervolgens volgt een strijd tegen de natuur (temperaturen tot 60 graden onder nul) en roofdieren (stormvogel, zeeluipaard) om de jongen op te voeden. Voorafgegaan door Polar Pests.

image
Zondag 06.08 15:00 LEDOUX Cart

Cold Summer
Jonge filmfans
Anthologie van de stille film

Ice Cold Cocos + The Gold Rush

De avonturen van een armzalig zwervertje in het barre Alaska van 1889, op zoek naar goud en liefde. De strijd tegen overmacht wordt bron van humor in een van de best gestructureerde Chaplin-films. Geïnspireerd door de Klondike Goldrush die aan het einde van de 19e eeuw zo’n 100.000 goudzoekers naar het aan Alaska grenzende Yukon bracht. Voorafgegaan door een komedie van Del Lord met hilarische finale op … de ijsbaan.

image
Donderdag 10.08 15:00 LEDOUX Cart
Zondag 13.08 17:00 LEDOUX Cart
Donderdag 17.08 19:00 LEDOUX Cart

Oppenheimer & the Bomb
Het Zilveren Scherm
Jonge filmfans

Le Tombeau des lucioles
Grave of the Fireflies
Hotaru no haka
  • kleur ⁄ 88' ⁄ OND: FR ⁄ Isao Takahata, Japan 1988 ⁄
  • Vanaf 11 jaar

Twee weeskinderen proberen aan het eind van WOII te overleven op het puin van Kobe. Een erg humanistische antioorlogsfilm, gebaseerd op de autobiografische roman van Akiyuki Nosaka.

image
Donderdag 17.08 18:00 PLATEAU Cart
Zondag 27.08 18:00 PLATEAU Cart

Cold Summer
Jonge filmfans

Antartica
Nankyoku monogatari
  • kleur ⁄ 108' ⁄ OND: FR - NL ⁄ Koreyoshi Kuiahara, Japan 1984 ⁄ Ken Takakura, Tsunehiko Watase, Eiji Okada
  • Vanaf 7 jaar

In 1958 moest een Japanse Zuidpoolexpeditie vijftien Sachalin-poolhonden achterlaten, wat voor de dieren in principe een gewisse dood betekende. Deze speelfilm recreëert de strijd van de dappere viervoeters om te overleven. Veertien jaar lang de populairste film van eigen bodem in Japan.

image
Zaterdag 19.08 19:00 LEDOUX Cart
Zondag 27.08 15:00 LEDOUX Cart

Cold Summer
Jonge filmfans

Star Wars: Episode V + Chilly Willy

Het tweede luik in de sterrenoorlogtrilogie die oogt als een bewegende flipperkast en spreekt als een ruimtesoap. Niettemin razend sterk en massaal volk trekkend entertainment, met zijn stilaan klassieke menselijke en robotische figuren. Deels gefilmd in Noorwegen tijdens gruwelijke sneeuwstormen. Voorafgegaan door Chilly Willy.

image
Zondag 20.08 15:00 LEDOUX Cart

Cold Summer
Jonge filmfans

I'm Cold + Happy Feet

In een kolonie van pinguïns waar de kunst om te zingen je garantie is op het vinden van je zielsmaatje, slaagt de jonge Mumble er niet in om twee juiste noten aan elkaar te rijgen. Daarentegen heeft hij een ongelooflijk talent voor tapdansen! Een animatiefilm vol zang en dans die een ode aan het anders-zijn is. Voorafgegaan door I'm Cold.