facebook instagram twitter
X

Votre don fait vivre le cinéma !
Uw gift brengt film tot leven!

PRIVACY


Privacyverklaring
Inleiding

Het Koninklijk Belgisch Filmarchief (hierna afgekort CINEMATEK) draagt zorg voor uw privacy en neemt de behandeling van uw persoonlijke informatie zeer ernstig. CINEMATEK wil heel transparant communiceren over hoe wij de persoonlijke informatie, die u aan ons overdraagt, behandelen. Persoonsgegevens worden voorzichtig en met respect verzameld, verwerkt en bewaard, in overeenkomst met deze verklaring en alle wettelijke bepalingen m.b.t. verwerken van persoonsgegevens.

U kan het merendeel van onze informatie vinden op onze website. Het is echter mogelijk dat wij in sommige gevallen enkele van uw persoonsgegevens kunnen vragen. Indien dat het geval is, zal deze informatie verzameld en verwerkt worden in overeenstemming met de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens.

CINEMATEK is de data manager (d.w.z. een person die verantwoordelijk is voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens) met betrekking tot alle gegevens die CINEMATEK over u verzamelt, wanneer u gebruik maakt van één van onze diensten.

 

1. Hoe verzamelen wij uw persoonsgegevens

CINEMATEK verwerkt persoonsgegevens van elke gebruiker die zich registreert op onze website, van iedereen die één van onze DVD’s of toegangstickets koopt, van iedereen die zich aansluit voor onze leden- of studentenkaart, van alle deelnemers aan één van onze wedstrijden en van iedereen die zich inschrijft voor onze digitale nieuwsbrieven of ons magazine. We verzamelen ook persoonsgegevens van iedereen die reserveert om één van onze screenings te bezichtigen of om onze bibliotheek te bezoeken. Wij verzamelen deze gegevens door middel van online of papieren formulieren, waarop duidelijk staat aangegeven met welk doel wij deze gegevens verzamelen en wat uw rechten zijn.

CINEMATEK kan ook informatie over u verzamelen als u gebruikt maakt van onze website of onze digitale diensten (bvb. door cookies), of dankzij de geïntegreerde sociale media applicaties op onze website.

 

2. Welke persoonsgegevens verzamelen wij

Als u zich registreert voor een lidmaatschap of een profiel aanmaakt op onze website om onze digitale nieuwsbrieven of ons magazine te ontvangen, om DVD’s of tickets te bestellen, of om plaatsen of een bezoek te reserveren, kunnen wij u enkele persoonsgegevens vragen, zoals uw voornaam, familienaam, uw emailadres, geslacht, geboortedatum, taalvoorkeur, telefoonnummer of uw adres.

We kunnen ook data verzamelen met betrekking tot onze website of de diensten die u eventueel gebruikt, en zelfs over uw voorkeuren, gebaseerd op uw participatie aan onze events of de geschiedenis van uw reservaties en aankopen.

 

3. Waarom verzamelen wij uw persoonsgegevens

CINEMATEK verzamelt en verwerkt uw gegevens zodat wij u de diensten en producten die u heeft aangevraagd of gekocht kunnen aanleveren. Of om onze diensten en hun gebruiksvriendelijkheid verder kunnen optimaliseren, verbeteren, en ontwikkelen. CINEMATEK kan uw gegevens ook gebruiken om u relevante informatie en suggesties aan te bieden, gebaseerd op uw interesses en uw profielgeschiedenis.

 

5. Delen wij uw persoonsgegevens met derden?

CINEMATEK zal uw persoonsgegevens nooit met een derde partij delen of voor eender welk doel verkopen, behalve indien u ons daartoe toestemming heeft gegeven tijdens de registratie van uw profiel.

Behalve in de gevallen opgelijst in deze verklaring en in overeenkomst met de regels en richtlijnen van alle wettelijke bepalingen, zal CINEMATEK uw persoonsgegevens nooit delen met derden, behalve als: (a) wij verplicht worden dit te doen door wettelijke bepalingen en richtlijnen, gedragscodes, of door een uitspraak van een rechtbank; (b) dit noodzakelijk blijkt voor veiligheidsredenen;

 

6. Cookies

De website van CINEMATEK maakt gebruik van cookies. Het gaat hierbij om een tekstbestand dat een beperkte hoeveelheid gegevens bevat, dat wordt gedownload naar het apparaat waarmee je toegang verkrijgt tot onze website en dat zo op de harde schijf of in het opslaggeheugen van je apparaat wordt opgeslagen.

CINEMATEK maakt gebruik van verschillende soorten cookies, bijvoorbeeld:

  • om gebruikers te identificeren
  • om te analyseren hoe gebruikers onze website gebruiken
  • om de prestaties van de website bij te houden
  • om advertenties te plaatsen

Wil je niet alle cookies toestaan, dan kan je de instellingen van je browser wijzigen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar het ‘Help-menu’ van je internetbrowser.
Als je de instellingen wijzigt en cookies blokkeert, worden bepaalde functionaliteiten op onze website jou niet langer aangeboden en kan je onze website mogelijk niet optimaal benutten.

 

4. Opslag en veiligheid van uw persoonsgegevens

De persoonsgegevens die u ons bezorgt worden opgeslagen op onze beschermde servers.

CINEMATEK zal alle redelijk geachte organisatorische en technische middelen inzetten om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig, correct en up-to-date zijn. CINEMATEK zal uw persoonsgegevens veilig opslaan en alle noodzakelijke maatregelen treffen om ze te beschermen tegen verlies, misbruik, onwettelijke toegang en publicatie. Cinematek kan echter niet garanderen dat persoonsgegevens die via het internet worden getransfereerd, altijd 100% veilig zijn.

 

5. Toegang tot of correctie van uw persoonsgegevens

Op elk moment kan u inloggen op onze website met uw persoonlijke paswoord om uw persoonsgegevens te bekijken, te veranderen of te corrigeren.

Indien u graag zou hebben dat CINEMATEK uw persoonlijke profiel verwijdert, kan u een aanvraag indienen via info@cinematek.be. CINEMATEK zal u dan binnen de vier weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, informeren dat uw aanvraag is verwerkt end at uw profiel is verwijderd.

 

Indien u andere vragen of bekommernissen heft met betrekking tot uw persoonsgegevens, aarzel niet ons te contacteren via:

CINEMATEK
Rue Ravenstein 3, 1000 Brussels

info@cinematek.be